798 0
798 0

AVSTÄDAT. Så, då är min lägenhet, min fina bostad sedan runt åtta år, nästan helt urstädad och tömd på personliga tillhörigheter. Bara en avstädning av köket och att kasta gamla trasor återstår till lördagen. Därmed antar jag att bostaden egentligen upphört att vara bostad och decimerats till enbart en lägenhet. I alla fall för mig. En filosofisk fråga.

Nu cyklar jag hemåt till nästa lägenhet, som går samma öde till mötes nästa vecka. Då ska jag även tömma båten och förbereda den för den rysliga vintern. Usch, vinter. Mår illa bara jag tänker på eländet. Men mer om det senare (är jag rädd).

När detta är avklarat en vecka från nu, och fraktfirman hämtat våra lådor för att ta dem över Atlanten, så har vi avvecklat nästan hela vår fasta tillvaro i Stockholm. Det kommer att kännas konstigt. Och därmed inleds samtidigt uppgiften att bygga en ny tillvaro – i New York.

I denna artikel


Delta i konversationen: kommentera här