970 1


Hade tänkt skriva ett fantastiskt trevligt inlägg om en futuristisk ö i Tokyo Bay, en rakt igenom konstgjord ö som de faktiskt lyckats få till riktigt, ja om inte trevligt så i alla fall exotiskt och spännande. Aldrig har min känsla av att vara på väg in i framtiden, ombord på någon rymdbas eller så, varit så stark som när den förarlösa upphöjda spårvägen Yurikamome Line susar iväg från Shimbashi i södra Tokyo mellan skraporna över till den av människan skapade förorten där ute i vattnet.

Där besökte jag sjöfartsmuseet – bisarrt välordnad utställning med sektioner om bland annat hur man driver ett fartyg – komplett med monter om valfångst (Japan är nästan ensamt i världen om att fånga de utrotningshotade djuren). Tyvärr var Toyotas stora show room och framtidsmuseet därute stängda, ett litet misslyckande.

Men nu blir det inget sådant inlägg – jag har faktiskt suttit och jobbat i fem, sex timmar ikväll och ska nu sova. Så är det med den saken. Grattis mig. Kastar i alla fall in en tjusig bild från det förarlösa tåget.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article


1 comment

  1. Per

    Tjena!
    Häftigt att vara i Tokyo förstår jag. Måste också åka dit snart. Här hemma är det mer eller mindre istid (som du såg när du var inne på SJ:s hemsida). Grymma snövallar överallt. Igår -22 grader, idag ”bara” fem minus…
    Ser fram emot mer Japan-rapportering!
    /Per

Comments are closed.