1243 0
1243 0

NEW YORK. Det råkade bli en sen kväll igår, en allnighter kan man säga. Inte på Angel’s Share i East Village som det var tänkt, för det var fullt, utan först på ett jazzhak på 8:e som heter Jules där några snubbar satt i ett hörn och lirade tradjazz. Bra ställe faktiskt, om man inte har något emot hög ljudvolym – ska man sitta och diskutera livets små krumsprång i lugn och ro så är det fel ställe.

Om 8:e gatan i East Village kan man säga att den är riktigt bra österut, närmare Tompkins Square Park,, med en rad fina ställen att botanisera bland. Men å andra sidan riktigt trashig och turistig en bit västerut, med en uppsjö suspekta tatueringssalonger. Undvik den delen, man blir bara uttröttad.

Så här ser det ut på Jules:

Baren hos Jules på 8:e gatan, East Village.
Baren hos Jules på 8:e gatan, East Village.

 

Sedan då vidare till B Bar & Grill vid 4:e och Bowery med betydligt mera plats än hos Jules. Trevligt och stimmigt och allt fler personer anslöt till sällskapet. B B&G har tydligen funnits i minst tio år i NY och sett likadant ut hela tiden. Så är det ofta med bra ställen här, de ändras inte som de gör hemma. Jag gillar det där, att inte hålla på och ändra hela tiden.

Här är en bild från kvällen:

20140209-195253.jpg

Idag söndag har vi faktiskt, tro det eller ej, monterat ihop ett nytt kompletterande lass Ikea-möbler. Därmed vardagsrummet fått lite hyfs. Jag har också numera ett väsentligt större arbetsbord där jag får plats med inte mindre än fyra datorskärmar. Börjar likna Länskommunikationscentralen, LKC.

Så här ser det ut:

Ikeaarbetsrum.
Ikeaarbetsrum.
Ikeavardagsrum.
Ikeavardagsrum.

 

Med detta avklarat ska det ordnas någon sorts mat, sedan måste jag jobba ett par timmar. Skulle också bilja hinna se OS-invigningen, den gå numera att titta på på internet efter att ha varit fördröjd i något dygn eller så. Har väl något med rättigheter att göra antar jag.

Det var dagens notering.

In this article