1793 0
1793 0

Flea Market Café, som också kallas Flea Market Bistro på sina håll, finner du längs Aveny A mellan 8:e och 9:e gatan i East Village (karta). Det är en liten fransk krog, eller fransk och fransk, den erbjuder stabil middagsmat i det lägre prissegmentet som inte nödvändigtvis är jättefransk, men som drar åt det franska köket till.

Krogens hemsida har slutat fungera när detta skrivs (februari 2014), men vid vårt besök testade vi bland annat grillad kyckling med pommes och fick en utsökt sötsmaskig efterrätt till. Alltihop utsökt gott för ett bra pris.  Jag kan inte redogöra för vad rätterna heter, men stället är helt klart värt att rekommendera. Det finns en fullsortimentsbar med bland annat en hel del öl som är värda att utforska (jag valde något som kallas Lighhouse Ale, som bryggs av Fire Island Beer Company).

Kvarteret runt Flea Market Café, och särskilt 8:e gatan i East Village, är ett mycket krog- och restaurangtätt distrikt. Så om ni väljer att inleda kvällen med en franskinspirerad middag så finns det goda möjligheter att gå vidare sedan.

Till New York-guiden

Flea Market Café, Aveny A, 8/9 gatan, East Village. Foto: Erik Bergin
Flea Market Café, Aveny A, 8/9 gatan, East Village. Foto: Erik Bergin

Flea Market Café, Aveny A, 8/9 gatan, East Village. Foto: Erik Bergin
Flea Market Café, Aveny A, 8/9 gatan, East Village. Foto: Erik Bergin

Flea Market Café, Aveny A, 8/9 gatan, East Village. Foto: Erik Bergin
Flea Market Café, Aveny A, 8/9 gatan, East Village. Foto: Erik Bergin

 

 

In this article