1341
1341

En av världens just nu mest komplicerade internationella konflikter är förstås det fyra år långa inbördeskriget i Syrien, som krävt 250 000 människoliv och gett upphov till en närmast ohanterlig ström med flyktingar in i Europa.

Syrienkrisen är ett bra exempel på att man som, i mitt fall, USA-korrespondent måste hålla god koll på händelser och skeenden även utanför USA för att klara jobbet. Syrienkrisen har stått i fokus de två senaste FN-veckorna i september och genererat en rad artiklar härifrån New York.

I november intervjuade jag Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog om Syrienkrisen, en ganska interssant intervju om jag får säga det själv som av något oklara skäl publicerades i två olika versioner på SvD.se, här och här (jag rekommenderar den första, ostrukna versionen).

Så här såg den ut i tidningen i början av december 2015:

Intervjun med Skoog i SvD. Foto: Pontus Höök
Intervjun med Skoog i SvD. Foto: Pontus Höök
In this article