1311 0
1311 0

Så avslutas jobbåret 2015 – med knäck om amerikansk politik, ekonomi och svenska riskkapitalister, bland annat. ”Knäck” är journalistslang för ”artikel” eller helt enkelt ”jobb”, om nu någon svävade i tvivelsmål om detta. Årets sista artiklar och webb-tv-inslag gjorde jag på redaktionen i Stockholm, förutom några grejor som förproducerades från New York. Mycket av det handlar om presidentvalet nästa år (och mer lär det bli).

Strax efter centralbanken Feds räntehöjning veckan före jul skrev jag den här snabbkommentaren om höjningen från strax över nollan, den första överhuvudtaget på nästan tio år.

Vi producerade även detta SvD 2 Minuter-inslag med mig där jag kommenterar Feds beslut och vad det innebär.

Jag hoppade in och rev av en riskkapitalnyhet, samt skrev en story om Chicagos borgmästare och tillika president Obamas förra stabschef Rahm Emanuel som sitter löst sedan han ser ut att ha mörkat polisövervåld i staden.

Sedan var det som sagt valet. Republikanen Lindsay Graham, senator från South Carolina, hoppade av valkampanjen och ställde in sitt försök att bli USA:s nästa president i slutet av december. Jag skrev en kommentar om vad det innebär för de runt dussinet kvarvarande republikanska kandidaterna.

Mer webb-tv: Här kan du se min sammanfattning av 2015 samt prognos för 2016.

WEBB-TV Så blir 2016

Till sist kan du även läsa min och tre andra SvD-korrespondenters svep över året som gått och det som kommer här. Och så här såg det ut i tidningen:

nliv-utblick-uppslag-29dec2015 nliv-utblick-etta-29dec2015

 

In this article