1182 2
1182 2

SALEM, NEW HAMPSHIRE — Sitter vid Park View Inn i Salem, New Hampshire, efter en knappt fem timmar lång körning från New York. Typiskt slår vintern till precis när jag ska iväg. Väglaget var inte direkt på topp längs vissa sträckor i Connecticut men i Massachusetts hade de fått mera ordning på plogningen.

I New Hampshire har jag bara hunnit köra ett par mil så jag kan inte uttala mig om statusen här, men jag har sett en hel del saltbilar ute på gatorna åtminstone.

Huvudgatan genom Salem, New Hampshire.
Huvudgatan genom Salem, New Hampshire.

Tror jag passerade 22 fordon i diket varav åtminstone åtta var långtradare. Ett par av dem hade hamnat med släpet tvärs över motorvägen i södergående riktning. En sådan avkörning leder rätt lätt till en till när nästa truck kommer runt kröken i full karriär, ser att vägen är blockerad och börjar försöka få stopp på sitt ekipage. Det slutar med att han får köra ut i snön där han blir stående, och så kommer nästa fordon och alltihop upprepar sig. Det såg ut som en riktig cirkus såvitt jag hann se.

Någonstans i Massachusetts där jag stannar för att tanka på en Shellmack.
Någonstans i Massachusetts där jag stannar för att tanka på en Shellmack.

Visserligen kör ju alla runt på sommardäck året runt här av någon anledning, men det måste ändå handla om en hel del inkompetenta förare. Till att börja med tänder ingen lysena, trots fullt snöfall och minimal sikt. Varför, undrar man.

Sedan verkar det som att folk inte har någon känsla för underlaget, i kombination med oförståelse om hur bilen fungerar i halt väglag. De korsar en slasksträng i 110, greppet släpper och de slänger sig på bromsen i panik. Det är ju inget recept för framgång. Istället får man rulla sig igenom det obehagliga underlaget tills man är på fast mark igen. Det vet ju varenda svensk.

Infarten till Park View Inn i Salem, NH.
Infarten till Park View Inn i Salem, NH.

Tursamt nog såg jag ingen allvarlig olycka, tror de flesta kunnat köra därifrån bara de inte kört fast i snön.

Nåja, det var det. Imorgon och söndag ska jag försöka jobba ihop lite journalistik inför primärvalet här i New Hampshire, som är på tisdag. Då ska det förresten komma mera snö, så man antar att röstandet kan komma att bli lidande.

Å andra sidan är det ett väldigt vackert vinterlandskap här nu så man får ta det onda med det goda, eller om det är tvärt om.

MER LÄSNING Allt om politik • New Hampshire i oktober

En utmärkt plogad och saltad sträcka av Interstate 93 nära gränsen mellan Massachusetts och New Hampshire.
En utmärkt plogad och saltad sträcka av Interstate 93 nära gränsen mellan Massachusetts och New Hampshire.
In this article


2 comments

  1. Helena

    Hm, det där med att fota och köra får vi nog prata om…

  2. Erik

    Det är ingen konst! Som att gå och tugga tuggummi.

Comments are closed.