Från ett fallande Apple till en rusande Trump

1362 0
1362 0

Ingen ska påstå att man sitter och slappar som utrikeskorrespondent, inte jag i alla fall. Åtminstone inte sett till den här veckans produktion, som inkluderar de artiklar jag skrev om här, om Clinton och Trumps valsegrar den 26 april, samt här om två andra politiknyheter samma vecka.

Dessutom rev jag i tisdags av Apples delårsrapport. Så här såg den ut i tidningen ihop med centralbanken Feds räntebesked på onsdagen:

apple-fed-nliv-uppslag

 

Fler politiknyheter: Donald Trump höll på onsdagen ett utrikespolitiskt linjetal i Washington som jag recenserade, läs här.

Så här såg det ut:

trump-foreign-svd-artikel

 

På torsdagen skrev jag ett porträtt om tillsynsmyndigheten och bankernas skräck Department of Financial Services som Näringsliv beställt apropå Panama Papers-härvan, texten finns här.

Så här såg det ut i fredagstidningen:

dfs-nliv-papper-sida

Dessutom rev jag snabbt av nyheten att miljardären Carl Icahn dumpar alla sina aktier i Apple, som toppade SvD Näringsliv på torsdagskvällen.

Så här såg det ut:

icahn-apple-nliv-webb

 

Totalt räknar jag till elva artiklar under måndag–torsdag, vilket ger 2,75 per dag. Dessutom tror jag att någon ytterligare förproducerad politikstory eventuellt är på väg in i tidningen framåt helgen, mer om det senare.

Så jag tar helt enkelt helg nu på torsdagkvällen. Skål!

In this article