1361 0
1361 0

Om man i över ett år gjort en podcast som hyllat New Yorks barer, nöjen och restauranger så må det väl vara hänt om man ägnar en podd åt att även prata om vad som inte är helt perfekt med stan. Det gör jag och Daniel Svanberg i det senaste avsnittet av New York-podden som du hittar här. Vi kallar helt sonika avsnittet för ”Sämst med NYC”.

Vi har även ställt oss frågan om hur många som egentligen lyssnar på vår podd. Det är inte alldeles enkelt att veta. Apples iTunes rapporteras vara den mest populära plattformen för att sprida poddar, men det finns flera andra (vi använde under en period 2016 Googles Feedburner men det resulterade i att podden helt försvann från iTunes). iTunes rapporterar dock ingen statistik om antal lyssnare, i varje fall inte som jag fått fram.

Vi har viss annan statistik, men de siffrorna är behäftade med stor osäkerhet och är, om något, för låga. Det handlar om antalet besökare på newyorkpodden.se, poddens hemsida, där alla avsnitt också finns.

En källa är Statcounter som mäter antal besökare. Enligt den statistiken hade newyorkpodden.se strax under 16 000 sidvisningar under 2016, det enda hela år vi gjort podden.

Så många har klickat in sig per år, enligt Statcounter som dock verkar visa fel.

De siffrorna stämmer dock dåligt med annan statistik som vi inhämtar från själva sajten. Enligt denna data har över 19 000 besök gjorts på sajten av drygt 6 000 besökare bara senaste veckan:

Nära 200 000 har besökt poddens sajt.

Så här ser antalet besökare och besök (en besökare – gul linje – kan göra fler än ett besök – blå linje) ut senaste månaden:

Besökare över tid.

Vi kan också presentera en grov uppskattning av vilka avsnitt som varit mest populära. I topp hamnar, kanske en aning oväntat, förra årets podd om att bo i New York. 1 350 har besökt det avsnittet. Hur många som faktiskt lyssnat framgår dock inte:

Populärast på sajten.

Även topplistan är dock osäker bland annat eftersom de olika avsnitten förstås legat ute olika lång tid.

Så all denna statistik säger egentligen ganska lite om en podds popularitet. Man kan notera att vår New York-podd även finns med på iTunes topplista över ”Popular Podcasts” inom kategorin ”Places & Travel”, som finns här, men det säger förstås inte heller något om antalet lyssnare.

Om någon läsare/lyssnare kan visa oss knep på hur vi får grepp om hur många som hör oss varannan vecka, mejla gärna till info@newyorkpodden.se.

In this article