1730
1730

Här på ErikBergin.com, och bara här, kan du den här sommaren läsa finansthrillern ”Nordic Star är kapad”, av Erik Bergin.

Mellan 22 juli och 15 augusti publiceras minst ett kapitel om dagen på ErikBergin.com.

Till boken – börja läs här.

© Erik Bergin 2020.

Handlingen utspelar sig i Stockholm och New York City. Resumé:

En svensk matematiker kläcker idén till den ultimata framtidsmaskinen – en algoritm så kraftfull att den inom några sekunder kan förutse morgondagens oljepriser, börskrascher och havererande storbanker.

När den cyniske miljardären Tom McKillan i New Yorks hektiska finansbransch hör talas om uppfinningen bestämmer han sig för att den ska bli hans – innan den börjar säljas på marknaden. En erfaren privatdetektiv får uppdraget att åka till Stockholm för att stjäla de hemliga koderna.

Men planen som sätts i verket går inte som McKillan och hans drivna utpressarliga tänker sig. 


Boken är skriven mellan 2011 och 2019 och aldrig utgiven på förlag. Så här berättar författaren om boken:

”Jag började skriva på historien runt 2011 efter att ha slagits av att få, om någon, svensk författare dittills utnyttjat dramatiken kring det globala finanshaveriet för skönlitteratur. Det verkar fortfarande vara ett faktum.

2013 flyttade jag till New York för att jobba som korrespondent åt SvD och manuset blev liggande halvfärdigt. Jag tillbringade drygt tre år i världens främsta finanshuvudstad innan jag flyttade åter till Stockholm runt årsskiftet 2016-2017. 2018 bestämde jag mig för att skriva klart.”

Vad tycker du om boken? Tyck till här!

[contact-form-7 id=”34544″ title=”Tyck till! Allmänt”]

In this article