1418 0

OSTHOLMEN. Sitter i kajutan och tänker på vad bra man har det egentligen: för tredje sommaren i rad kan jaguppleva den här fantastiska skärgården med egen båt.

Trots att det är tisdag, arbetsvecka och ett bra tag till semestern ännu så får jag tre båtdagar den här veckan – ledig tid-ons och torsdag är ju röd. Så jag packade Chevan runt lunch idag, åkte ut och spenderade två timmar i marinan med att göra iordning båten. Lite fix kvar, ska städa och tvätta imorgon.
Sedan stack jag iväg på årets första tur. Den bar norrut tvärs över Kanholmsfjärden till Ostholmen strax ost om Möja, där jag ligger nu. Det finns allmän bastu på ön, så jag ska basta och förhoppningsvis bada imorgon i det 10-gradigavattnet.
Nu ikväll är det vindstilla. Borta i väst anar man vart solen gick ned för ett par timmar sedan. Har grillar entrecote på grillen på klipphällen och gått en promenad på ön. Inte en båt i sikte. Några har passerat visserligen. Och borta vid motorbåtsklubbens festbrygga på grannön ligger ett par jätteyachter. Men annars ingen. Det är bara jag. Det här är bästa tiden för att ha hela skärgårn för sig själv.
Nu ska jag snart gå och lägga mig.
Vind: vindstilla, tidigare SV, ca 3-5 m/sek. Molnfritt. 10 gr i vattnet.
In this article