1157 0
1157 0

val2016-logoIdag, den 8 november 2015, är det exakt ett år kvar till presidentvalet i USA. Valkampanjandet har varit igång i flera månader redan och flera kandidater har hunnit hoppa av.

Men med runt 20 förhoppningsfulla aspiranter kvar i racet, vilket är ovanligt många vid den här tidpunkten enligt valexperter, så är det nu den riktiga dramatiken börjar.

vitahuset-faktasajt-smallOm ett par månader inleds primärvalen i USA – först ut i februari är Iowa och New Hampshire – och därmed går kampen om Vita Huset in i en ny och högintressant fas.

Hur hålla reda på allting?

Jo, med En Resande Reporters Äventyr förstås!

Med ett år kvar till valdagen kan jag stolt presentera bloggens nya val-central, som du finner på adressen erikbergin.com/vitahuset2016. Där hittar du all nödvändig info för att bringa ordning och reda på den svåröverskådliga samlingen presidentkandidater. Klicka in dig och testa.

Sajten består av tre huvudpaket: fakta om de olika kandidaterna (bakgrund, politik och erfarenhet), data om hur de ligger till i opinionen (två grafer, en för Republikanerna och en för Demokraterna) samt fakta och ett ständigt uppdaterat nyhetsflöde.

Se grafiken här intill för mer info om valcentralen.

Du hittar alltid till sajten via förstasidan erikbergin.com eller i toppmenyn under Nyheter.

Missa heller inte mina inlägg om presidentvalet 2016.

VITA HUSET 2016 Till valsajten

In this article