1406 0

En dag på skidor – i iskyla

Det var kallt, kallt, kallt i lördags då jag begav mig för en dags skidåkning vid Romme utanför Borlänge, Dalarna, precis som förra året. Men jag är glad att jag åkte, det var bra åkning. Jag gissar att det var -18 grader på förmiddagen då bussen anlände från Stockholm, för att sedan bli kanske minus 12-15 grader under dagen.

Håller man sig i backarna på sydsluttningen, där det generellt dessutom är färre åkare, så värmer solen gott ifall det nu inte är molnigt. Det var det inte i lördags – vilket genererade en hel del fina bilder från berget.

Jag måste ändå säga att tempen var 5-8 grader för låg för att det skulle vara riktigt behagligt. Minus 7-10 grader är rätt lagom när det gäller skidåkning tycker jag.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article