881 0
881 0

Sitter och tittar på Expressens partiledardebatt, mycket proffsigt genomförd måste jag säga.

Visas här:

Själv har jag redan röstat, på konsulatet här i New York, men debatten är ändå intressant att följa tycker jag. Det borde alla göra, det bidrar till allmänbildningen.

Hur som helst, det är väldigt praktiskt som utlandssvensk att kunna följa debatten via nätet på det här sättet. Det är också något av en revolution i medielandskapet som skett inför det här valet.

Tidigare var det mer eller mindre Sveriges Television och TV4 som hade monopol på att arrangera tv-debatter. Nu har vi alla de fyra stora Stockholmstidningarna som sänder intervjuer och debatter på nätet. En mycket god utveckling för att få en mera engagerad läsar- och tittarskara och en bättre informerad befolkning, som du frågar mig.

Mer om saken går att läsa på Expressens chefredaktör Thomas Mattssons blogg. Där skriver han också att Aftonbladet och Expressen den här veckan sänt varandras webb-tv-debatter mellan partiledarna, från Waterfront respektive Hotel Rival i Stockholm.

Så här såg det ut på Aftonbladets sajt efter Expressens debatt på onsdagen:

Aftonbladets hemsida efter Expressens tv-debatt på onsdagen.
Aftonbladets hemsida efter Expressens tv-debatt på onsdagen.

 

Ett sådant samarbete mellan de båda ultra-konkurrenterna hade varit otänkbart för några år sedan. Nu är det ett exempel på dels kvällspressens framflyttade positioner inom tv-mediet, låt vara på nätet, och dels på ett bra samhällsansvar av kvällstidningarna. Mer sådant.

In this article


Join the Conversation