461 1
461 1

AREQUIPA, PERU. Det är som att gå och lägga sig i en sagobok, det här hotellet. Rummet består av ett stenvalv, cirka fyra meter i höjd, och vars väggar är en meter tjocka. Huset måste ha stått här på Incaindianernas herravälde, i alla fall känns...

AREQUIPA, PERU. Det är som att gå och lägga sig i en sagobok, det här hotellet. Rummet består av ett stenvalv, cirka fyra meter i höjd, och vars väggar är en meter tjocka. Huset måste ha stått här på Incaindianernas herravälde, i alla fall känns det så.

Efter en hel del timmar på Limas utmärkta flygplats i väntan på nästa flyg har vi kommit till Arequipa, känd för bland annat en 5000 meter hög vulkan och en Grand Canyon-liknande sevärdhet man kan skåda in. Arequipa är Perus andra största stad. Av det lilla jag såg på vägen in från flygplatsen så är den inte helt olik ställen som Phnom Penh i Kambodja: rå cement i husbyggen, svag belysning, behov av viss utbyggd infrastruktur. Ska bli spännande att se mer av landet. Nu sova först, det blev en lång resdag det här.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
I denna artikel