6841 0

Vilket år! Vilken sommar, vilka resor, vilken stad – New York, mitt första år i denna metropolernas metropol. Det är dags att summera ett händelserikt år med många fina höjdpunkter – och ett fåtal inte så lustiga fallissemang. Här kommer årets lista på bäst och sämst 2014:

Bäst 2014

Den svenska båtsommaren, särskilt de två första veckorna i augusti. Varmt, soligt och fler svårslagna sommarupplevelser på ställen som Rödlöga, Ostholmen, Bullerön, Björkskär med mera.

New Mexico/Texas-resan i februari: den av årets resor som innehöll största variationerna och överraskningarna. Från rymdstation i New Mexicos öken, till grottorna i Carlsbad och UFO-museet i Roswell. Och dessutom en sväng in i mexikanska Ciudad Juarez.

Våren i New York: det var 30 grader vid Memorial Day i maj. Och när det bara var 5 grader varmt i Stockholm i juni så var det 25 i New York.

Grand Canyon: svårslagen naturupplevelse. Se bilderna här.

Båtmässan i Fort Lauderdale: en kul resa som mest handlade om njutning och fritid men som också innehöll en del jobb.

Stockholmsresan i oktober: jag fick två nätter ombord på Clara-Ida i början av oktober, en tid på året då man har skärgården helt för sig själv. Sådant lever man länge på.

Kalifornien-resan i maj: jag och fotograf Linus Sundahl-Djerf rev av tre roliga jobb på tre intensiva dagar i Kalifornien. Jobb när det är som roligast.

Jerry Williams sista spelning i Brooklyn i maj – sjukt kul och ett jäkla drag.

Sämst 2014

Det måste sägas även om det smärtar en aning – allt var inte perfekt 2014:

Dollarförstärkningen har gjort det dyrare att bo i New York. Inte bra. När detta skrivs står dollarn officiellt i 7,83, en dryg krona dyrare än för ett år sedan.

Den tröga jobbhösten: en rad jobb som jag drog igång och hade förhoppningar på blev inte av – folk svarade inte på mejl, ringde inte tillbaka eller hade inte tid just då. Men skam den som ger sig, jag hoppas kunna riva av några av de inställda reportagen och intervjuerna under 2015.

• Den sega New York-vintern: mars ska vara något av en vårmånad i New York, men vintern höll sig envist kvar så att det ett tag såg ut som att Stockholm skulle hinna före. Så blev det möjligen inte, men jag hoppas på en tidigare vår 2015.

 

MER: Se mina videoklipp och kortfilmer från året som gått på videosidan ReporterTV. Och missa för allt i världen inte New York-guiden.

fireworks

In this article