1424 0
1424 0

INGARÖ/BULLANDÖ — Den som tror att Stockholms skärgård dör med augusti får tänka om. Höstmånaderna september och oktober är nära nog den bästa tiden att ge sig ut bland öar och skär. Eftersom båten blivit liggande en hel månad sedan sist så var jag bara tvungen at ge mig ut en sväng söndag 16 september.

En fin salongsbåt passerar på väg mot Strömma Kanal. Foto: Erik Bergin

För precis ett år sedan blev det också en dagstur, då till Sandhamn där det var full fest och nästan packat i hamnen. Den här gången hann jag inte så långt riktigt, men åtminstone till Bullandö Marina på Värmdö. Där tömde jag toatanken och käkade sen lunch på restaurangen (senapspanerad strömming).

Det blev en väldigt fin hösteftermiddag, som bilderna visar:

Båtar vid Strömma Kanal. Foto: Erik Bergin
Promenaden på bryggarna vid Bullandö. Foto: Erik Bergin
Wallenbergs Brevik. Foto: Erik Bergin

Förra årets båtsäsong avslutades dock inte förrän en månad senare, i mitten av oktober. Så jag hoppas att det blir åtminstone en helg till ombord. Då får man ha skärgården för sig själv, allt är tyst, lugnt och oftast ändå rätt varmt om man hittar en lävik med sol.

Och jag tycker förfärligt synd om alla stackare som ingenting förstått och istället redan börjat lyfta upp sina båtar på land. Vilket tokigt slöseri.

Clara-Ida förtöjd vid Bullandö Marina på söndagen. Foto: Erik Bergin
En segelbåt på väg in vid Bullandö. Foto: Erik Bergin
Stekt strömming till lunch. Foto: Erik Bergin

Missa inte mina bilder, stories och videor (hittills) från Skärgård 2018, som du hittar här.

Och som sagt, mer hoppas jag är på gång kommande veckor.

Foto: Erik Bergin
In this article