988 0
988 0

NEW YORK, ONSDAG — Ibland vet man inte vad man gjort men tiden har ändå pyst iväg utan att man vet vart. Så är det inte den här veckan. Det känns som det varit full fart sedan valvakan i söndags. Jag har producerat en stor artikel till fredag i SvD Näringsliv, en kortare grej åt Kulturen, skrivit en inför-text om dagens räntebesked från centralbanken Fed samt hanterat bevakningen av samma besked nu på onsdageftermiddagen.

När jag inte har gjort det har jag försökt planera nästa vecka, då det dels är en stor konferens som jag ska försöka bevaka samt att FN:s generalförsamling öppnar – och hela New York City korkar igen när över hundra länders statsledningar, presidenter och premiärministrar dimper ned i stan.

Så jag vet exakt vart tiden sedan i söndags försvunnit. Men det var egentligen inte det jag tänkte skriva om i dagens blogguppdatering, utan det faktum att det snart är dags för en snabbtur till Sverige (jag höll på att skriva ”hem till Sverige”, men New York är mera hemma just nu).

Clara-Ida vid Bullerön i somras.
Clara-Ida vid Bullerön i somras.

Huvudorsaken är ett bröllop, men jag ska också dels se till att få Chevan till verkstad, dels vinterförbereda båten. Minnesgoda läsare kommer kanske ihåg (och ni andra kan läsa här) att jag under sommaren inledde ombyggnaden av båttoan så att den ska gå att tömma med sugslang vid bryggan. Planen är att göra klart det arbetet innan Clara-Ida läggs upp för den här säsongen.

Så sommarens sista suck blir för min del i början av oktober det här året. Inte så tokigt ändå, en helt ok säsong om man tänker på det. Vi får se om det blir något bad också. Läs mer om Clara-Ida och sommarens skärgårdsäventyr här.

Nu ska jag ta mig ut och gå en sväng, har suttit framför datorn och i telefon hela dagen hittills. Det är vackert väder i New York.

In this article


Join the Conversation