923 0

BOSTON. Sitter på ett hotellrum i Boston och känner hur jag blir alltmer trött, snart sovdags. Är här på jobb, vilket det blir mer om senare här på bloggen. Men vi kan säga så mycket som att det var precis här utanför hotellet som tre människor dog och cirka 260 skadades i ett terrordåd vid Boston Marathon för snart ett år sedan.

Vi körde från New York vid halv ett-tiden och kom fram vid 17-haket, hyfsat bra körning tycker jag. Och då stannade vi ändå för en burgare på en Wendy’s halvvägs, samt hamnade i trafikkaos (bilden) strax utanför Boston.

Boston har jag varit i en gång tidigare, 1998, men jag minns inte så värst mycket av stan. Dessvärre kommer det inte att finnas någon tid för att kolla runt i stan den här gången, så jag får nog påstå att Boston står kvar på min amerikanska ”bucket list”.

Men av det jag sett av kvarteret strax väster om centrum, längs Boylston Street där Marathonloppet har sin målgång, ger ett väldigt positivt intryck. Känns mera europeiskt jämfört med många andra städer i USA, vilket förstås inte är så konstigt eftersom Boston med flera städer i den här delen är just europeiska från början. Ett rejält centrum och präktig stenarkitektur. Folk verkar dessutom trevliga och en aning mindre stressade än i New York. Fast så var det ju söndag idag förstås, och dessutom fint och varmt väder.

Sedan vi kom hit har vi jobbat i några timmar och sedan varit och käkat på en restaurang en bit bort. Nu på kvällen har jag jobbat i nån timme till och ska nu läsa ett kapitel i min bok jag har med, en historiebok om New York, ”New York Burning” heter den om jag inte minns fel (orkar inte gå bort till väskan och titta efter).

Det var den uppdateringen, ny dag imorgon. Hej.

 

In this article