1851 1

NEW YORK. För de läsare av denna blogg som suttit på nålar så kan det nu avslöjas: madrassen är såld.

Priset: $100.

Det var den 22 mars som jag satte in annonsen på Craigslist (en väsentligt sämre men gratis version av Blocket) och idag kom en snubbe, Steve, och hans flickvän som just flyttat från Stamford, Connecticut, till New York och köpte den. Bra folk.

 

New York-rapport: En av de saker man slås av i New York när man just flyttat hit är alla oljud. Jag har tidigare ondgjort mig över lövblåsarna de använder i tid och otid här utanför. Bussarna låter som stenkrossar. Överallt i stan står små skåpbilar och säljer glass med motorn igång. Alla 60 000 taxibilar, eller hur många de nu är, verkar tuta samtidigt. Och så vidare.

Nu visar det sig att jag inte är ensam om denna observation. Guidesajten och -boken Time Out New York har i en artikel här rapporterat om ljudkulissen, som är en lika naturlig del av New Yorks stadsmiljö som den tidvis är störig. Rubriken: ”New York: Shut up!” Lite kul läsning.

Idag var det för övrigt sol och varmt men ganska blåsigt.

 

Jobbrapport: Söndag-måndag kommer jag att tillbringa i Boston på reportageresa. Jag jobbade ett par timmar ikväll med förberedelser inför Boston och blev så törstig efteråt att jag var tvungen att gå och ta en pilsner på en bar i East Village. Nu är jag således tillbaka därifrån.

In this article


1 comment

  1. Helena

    Bra gjort!

Comments are closed.