1618 1

Besättning
på Thai Air kapade sitt
eget plan

Läs den fantastiska historien om hur svenska Camilla kom hem – trots stängd flygplats

Just som terrorn i Bombay var över drar det ihop sig i Thailand till sammandrabbning mellan polisen och de ockupanter som sedan flera dagar lamslår Bangkoks två flygplatser. En explosion skadade flera ockupanter på lördagen inne vid stadens regeringsbyggnad, rapporterade BBC, och polis har anlänt vid Bangkoks internationella flygplats där man ska försöka få bort de tusentals demonstrantrerna. Det finns risk för att det blir ett ganska blodig ingrepp.

Samtidigt lyfter nu det första planet från Arlanda till Bangkok sedan i tisdags. Det väntas landa på en militärflygplats utanför huvudstaden.

Ockupationen av flygplatserna håller på att bli en dyr historia för Thailand. Enligt en thailändsk beräkning förlorar landet motsvarande 55 miljoner kronor varje dygn i uteblivna intäkter från turismen. Enligt en annan siffra har demonstrationerna hittills kostat landet 134 miljarder bath (30 miljarder kronor).

Ett övergivet polisfordon står med punkterade däck vid en infart till Bangkoks internationella flygplats, sedan en insatsstyrka övermannats och jagats på flykten av ockupanter vid flygplatsen på lördagen. Foto: Skynews.com
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article


1 comment

  1. Anonymous

    Ett alternativ är att USA tar över Thailand för att trygga säkerheten. I utbyte kunde Bhumibol bli kung över det hela. USA skulle då bli en stilla i betydelsen Pacific=fredlig konstitutionell monarki. Om detta inte sker finns risken att den nye Obama för samman USA med sin systers hemland Indonesien, och att hela USA därmed omvandlas till ett muslimskt land.

Comments are closed.