En borgmästare, en kryssare, ett konstkvarter

18669 0
18669 0

MIAMI. En fullmatad rundtursdag är till ända – från 08:00 till 17:30 har vi åkt runt till olika platser, suttit minst tre konferensrum, sett minst tre powerpointpresentationer och pratat med en väldig massa människor. Jag är matt i huvudet. Det roliga är att det är en kul grupp journalister som är här, mestadels från Europa. Om en halvtimme ska jag ut och äta med ett gäng tyska och schweiziska reportrar som är baserade i Washington.

I won’t bore you with too many details, men vi har bland annat träffat Miami-Dade Countys borgmästare, vars namn jag glömt för tillfället, träffat folk på Miamis utvecklingskontor som pratat om fastighetsbranschen (intressant) samt lunchat ombord på en av kryssningsrederiet Carnivals fartyg, Carnival Victory, som låg inne i hamn. Det tar nio timmar för alla passagerare att lämna fartyget, städa 1500 hytter, lasta på mer mat och sprit, tanka och för nya att komma ombord, fick jag veta. Sedan avgår hon igen.

Vi har också kollat in stadsdelen Wynwood i norra Miami, som före 2003 var en nedgången, brottsdrabbad del av stan, men som nu är ett hippt konstkvarter, fullt med gallerier. Ett par av bilderna här ovanför visar graffiti och muralmålningar från Wynwood.

Mer om allt detta kan du läsa i SvD Näringsliv framöver förstås.

In this article