1115 0
1115 0

HONOLULU, MÅNDAG — Det har varit en alldeles utomordentligt slapp, varm och behaglig dag här på Hawaii (eller i Hawaii kanske, om man syftar på delstaten). Vattnet är varmt, luften ca 27-28 grader och solen het som en vulkan. Jag har införskaffat ett par Ray Ban-brillor, en väsentlig uppgraderad från mina tidigare Statoil-glajer, och i övrigt legat på stranden och läst Vår man i Havanna (inköpt i Havanna, no less) av Graham Green, samt badat. En sen middagsgrogg blev det också för ett par timmar sedan.

Waikiki Beach precis här bredvid, en välkänd men inte vansinnigt lång strand, finns massor att titta på om man inte vill läsa en bok. En uppsjö av olika fartyg och båtar frekventerar vattnen utanför Honolulu. Utriggarkanoter går ideligen ut och in med turister som kanotsurfar på vågorna, två katamaraner hann med säkert tio resor vardera ut med andra turister, ytterligare turister försökte sig på att surfa på vågorna som slog in mot stranden. (Jag gissar att de är turister – hawaiianerna själva surfar knappast vid Waikiki.) Ute på redden kunde man beskåda ett par olika kryssningsfartyg, sportfiskebåtar och segelskepp. Och på själva stranden finns alltid mängder av personer att titta på.

MISSA INTE Livebloggen från Hawaii-resan

Jag tog ett bad med min vattentäta GoPro, här nedan är ett par bilder från det badet:

En våg slår in mot stranden.
En våg slår in mot stranden.
Waikiki Beach, Honolulu, Hawaii.
Waikiki Beach, Honolulu, Hawaii.

Imorgon, onsdag, har vi hyrt en bil och ska kolla in bland annat norra sidan av Oahu, som ön heter där Honolulu ligger. Därefter bär det av med flyg till The Big Island, själva Hawaii-ön. Följ på livebloggen.

 

In this article


Join the Conversation