1205 0

NEW YORK. Nyheten når mig att det är kanelbullens dag hemma i Sverige. Har jag helt missat. ”Cinnamon Bun Day”, det har de inte här. Googlar lite, och finner följande förklarande text hos Swedish American Institute ämnad åt perplexa amerikaner som undrar hur i bövelen tyskarna i socialistiska Schweiz fullt med isbjörnar på gatorna kan hålla sig med en högtidsdag ägnad åt Amerikas egen paradgren, onyttiga livsmedel:

Did you know Sweden has an entire day devoted to cinnamon buns? Kanelbullens dag (Cinnamon Bun Day) started in 1999 when the Home Baking Council (Hembakningsrådet) celebrated its 40th anniversary. The day was created to celebrate Sweden’s rich tradition of bullar, or buns, and now it has become a tradition held every year on October 4.

Snart ska jag ner och handla. Ska se om de har en rekorderlig Cinnamon Bun.

 

Den 4 oktober är inte bara Kanelbullens Dag, utan också mammas födelsedag. Vilket jag nästan missar, men minns tack vare det gamla familjeinterna skämtet att den 4 oktober även var Löntagarfondernas Dag, när det begav sig.

GRATTIS MAMMA! Och välkommen till NYC snart!

Vad ska jag annars berätta om den här veckan? Jobbet har jag skrivit om redan, men kan tillfoga en liten detalj. Skrev den här notisen tidigare idag om en ny produkt från Samsung (inte det jag normalt lägger tiden på, men i alla fall).

Så här såg den ut på SvD Näringslivs sajt:

Andra nyheten ovanifrån: Samsung släpper mobilklocka.
Andra nyheten ovanifrån: Samsung släpper mobilklocka.

 

Och så här såg samma nyhet ut på Aftonbladet.se:

Samma nyhet en bit ned på Aftonbladet.se.
Samma nyhet en bit ned på Aftonbladet.se.

 

SvD Näringsliv har nämligen ett samarbete med Aftonbladet där två av våra nyheter hela tiden visas på Aftonbladet.se:s sajt. Anledningen är förstås att båda tidningarna ägs av Schibsted. Crossmarketing, kan man kalla det. Så nu vet ni det.

 

Det har inkommit en begäran om att jag ska publicera flera bilder från lägenheten. Jag jobbar på det och de väntas dyka upp på en blogg nära dig inom kort. Här, kort sagt.

 

Helgen: Jag hoppas på bad någonstans på Long Island, det är ännu 25-30 grader i luften här.

Men först ska jag jobba en timme eller så.

In this article