Lördagsmotion över två broar

En mega-promenad senare har vi korsat både Manhattan Bridge och Brooklyn Bridge.

8399 0
8399 0

NEW YORK, LÖRDAG — Vi har gått över Manhattan Bridge till Brooklyn och över Brooklyn Bridge tillbaka till Manhattan, en rejäl långpromenad i 25–26 graders högsommarvärme, i alla fall svensk högsommarvärme.

Jag passade på att dokumentera Manhattan Bridge med min GoPro-kamera – resultatet, en käck kortfilm på ett par minuter, kan du se här:

Dumbo, Brooklyn.
Dumbo, Brooklyn.

Mellan Manhattan Bridge och Brooklyn Bridge på Brooklyn-sidan av East River finns det mycket trevliga området Dumbo, en aningen krystad förkortning av Down Under the Manhattan Bridge Overpass, vilket å andra sidan är precis vad det är – området under Manhattan-bron. Där pågick idag en konstfestival som var med festival än konst.

En bit söderut finns Brooklyn Bridge Park, tror jag den heter, med sin antika inglasade karusell. Där var det gott om folk och ett par höll på med bröllopsfotografereing i solgasset. Måste ha varit hett.

Vi traskade Brooklyn Bridge åter till Manhattan – en vy jag aldrig tröttnar på tro trots att jag gått den säkert tio gånger fram och tillbaka – och sitter nu här hemma igen efter en lugn och behaglig lördag. Sa jag att det är sommarvärme i New York fortfarande? Jojomensan.

Kolla in bilderna här ovan från dagens exkursion.

I denna artikel


Delta i konversationen: kommentera här