1763 0
1763 0

Efter tre turer till Ikea i Brooklyn på en vecka – och två köttbullsluncher – känns det som det är nog med Ingvar Kamprad på ett tag.

Det börjar bli ordning på lägenheten måste jag säga, vi har ännu ingen tv visserligen men det är inte direkt så att man toksaknar amerikansk tv. Fast i längden behöver jag ha åtminstone de största nyhetskanalerna. Lite HBO-serier och en eller annan filmkanal vore väl trevligt också kanske. Problemet är att kabelbolagen tar bra betalt. New York Times ska vi också fixa en prenumeration på.

 

Jag ska börja jobba lite mera seriöst nu. Inte för att jag inte gjort något hittills, har i snitt skrivit minst ett knäck om dagen. Men onsdag-torsdag ska jag researcha ett par tre större jobb som jag vill göra, vilket kräver att man sitter ner och koncentrerar sig. Och just det är faktiskt lite av ett problem: Mejlade en kollega i Stockholm om saken, där jag skrev att jag är nog lite yrkesskadad efter en massa år vid desken som nyhetschef – om man inte är mitt uppe i något som ska vara klart inom en timme, eller helst 30 minuter, så känns det inte som att jag jobbar. Längre projekt än det som ska vara klart idag var det länge sedan jag sysslade med.

Men nu finns i alla fall ett stiligt arbetsbord i sovrummet där jag kan jobba. Så jag kan inte skylla på faciliteterna i lägenheten i alla fall. Det skulle vara bristen på en kontorsstol då.

 

Vad har hänt i övrigt? Vi hyrde bil idag för den tredje (och sista på ett tag hoppas jag) turen till Ikea, så nu har jag bemästrat New York-trafiken. Vilket inte var så svårt, det är ungefär som Stockholm. Sevilla i Italien, till exempel, var minst sju resor värre.

Jo, och så har vi invigt tvättstugan här nere. Jag ska ner nu och tömma tumlaren. Cool grej: man kan logga in på nätet och kontrollera om tvätten är klar! Det är innovationskraft det.

In this article