1000 0
1000 0

newyork-logo-frilagdFREDAG — Jag håller på och städar lägenheten – ett välkommet avbrott till den senaste veckans minst sagt hektiska jobbschema. I fredags för en vecka sedan drabbades Paris av terrordådet som krävde 130 människoliv, och jag satt uppe till framåt 03 natten till lördagen och uppdaterade SvD:s direktrapport (liveblogg, kan man också kalla den) med senaste nytt om denna vedervärdiga händelse.

Det har blivit kvälls- och nattjobb mer eller mindre hela senaste veckan: 12 tim och 30 min i fredags, 12 på lördagen, 3 på söndagen, 6 på måndagen, 11:41 på tisdagen, och så vidare. Idag, fredag, har jag bara jobbat 1:30, enligt min tidsbokföring, så det är åtminstone någon sorts tidskompensation. Inte så att jag klagar på långa arbetsdagar, men man blir rejält slut i huvudet.

Å andra sidan är det lätt att ösa på och strunta i mat och utmattning när stora nyheter inträffar. Det är egentligen tjusningen med det här jobbet. Förutom att hålla koll på nyhetsflödet från Paris och andra håll på natten har jag bland annat intervjuat Robert Baer, före detta CIA-agent, om terrorn samt uppdaterat med nyheter om Frankrikes bombningar i Syrien (läs här och här).

Ett par ytterligare artiklar apropå terrordramat ligger i pipeline och publiceras under helgen. Läs mer på SvD.se.

Nu får jag snart besök, vilket ska bli väldigt roligt. Det har varit en lite seg oktober- och november-period sedan jag kom åter från Stockholm i oktober, med en hel del roliga jobbgrejor visserligen men inte så stora framgångar när det gäller planering av framtida arbetsinsatser som jag hade hoppats på. Men så är det ofta – den balans mellan snabba dagsinsatser och långa, välplanerade reportage är svår att hålla, har jag märkt.

Hade tänkt skriva en analys av jihadistterrorgruppen ISIS (eller IS som den kallas i Sverige) baserad på vad jag inhämtat om den senaste dagarna och veckorna, men det får anstå till senare. Nu ska jag er och handla.

In this article