1312 0
1312 0

NEW YORK, ONSDAG 26 NOVEMBER — Snön anlände till New York City den 26 november. “En ofattbar mängd snö”, varnade meteorologen Ari Sarsalari i en alarmistisk prognos på Weather Channel, inför det väderpaket med namnet “Cato” som såg ut att föras av sydostliga vindar in över Long Island och rakt mot Manhattan.

Weather Channel på onsdagen den 26 november.
Weather Channel på onsdagen den 26 november.
Regnet började under de tidigare morgontimmarna, ihop med en kraftig temperatursänkning, och övergick runt lunch på onsdagen till en sorts gråaktiga våta frukostflingor som föll tungt mot marken bara för att omedelbart förvandlas till väta bland höstlöven. New York är grått, grått, grått idag.

Själv åt jag frukost på sängen och fick en fin present, en skjorta från Ted Baker (se bild ovan), som jag ska prova snart. Kanske invigs den ikväll när vi tänkt gå på jazzklubb uppe vid Columbus Circle nära sydvästra hörnet av Central Park.

För det är min födelsedag idag, en anledning att fira som av någon märklig orsak känns mindre och mindre angelägen för varje år som går. Fast som samtidigt, när allt kommer omkring, är ganska trevlig — det är ju faktiskt min dag, att disponera precis som jag vill. 24 timmar som ingen ska få komma och inkräkta på. Om det nu inte vore för att man förväntas jobba ändå förstås. Några timmars jobb har jag redan rivit av, bland annat i form av ett porträtt till SvD Näringsliv, och i eftermiddag ska jag skriva ut en intervju jag gjorde i måndags.

November är ju annars ingen rolig månad. För exakt ett år sedan vill jag minnas att det också regnade. Då, den första födelsedagen efter flytten till New York, minns jag att jag satt i några timmar på eftermiddagen på bokhandeln Barnes & Noble vid Union Square och fikade, betade av en hög tidningar och läste böcker, medan regnet föll utanför. Det är förvisso ingen tokig idé för en bemärkelsedag. Men hittills så verkar den här bli minst lika trevlig. Trots att Weather Channel varnar för snökaos lagom till Thanksgiving, en av USA:s största resdagar, som är imorgon.

I denna artikel


Delta i konversationen: kommentera här