1244 0
FLORIDA CITY. Kör man söderut från Miami via Dixie Highway kommer man till där vi är nu, ett lätt bisarrt hostel i Florida City där en skum snubbe i dreads dricker grön röra i köket och ser en aning påtänd ut. But no worries, här är lugnt och trevligt. Köksbyggnaden på bilden. 75 dollar för eget rum med delat badrum. Vi har just käkat kvällsmacka, jag har druckit en fantastisk öl som vi släpat genom halva Florida, en West Coast IPA från Green Flash Brewing Co i Kalifornien, och pratat med ett nyzeeländskt par som avrådde oss från att betala för en guidad tur i the Everglades och ta bilen istället. 
The Everglades är morgondagens begivenhet. Vi ska köra genom träskområdet ned mot Flamingo, den sydliga punkten på Floridas fastland, och kolla in krokodilerna och cypressträden. Sedan, imorgon kväll, måste vi åter till Miami för att ta flyget till Washington DC i övermorgon. 
På det hela taget en fantasisk semester så här långt. Kunde varit lite varmare, men det är allt. Idag har vi handlat vid Sawgrass Mills, den gigantiska outleten i Fort Lauderdale. Sedan har vi kollat in Key Biscane strax söder om Miami Beach, med en fyr på södra udden som tydligen är Floridas äldsta byggnad. Trots att den är byggd så sent som 1846, eller därikring. Därefter har vi körd ned hit, till Florida City. 
Ok, that’s all for tonight folks!

/Erik
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article