1188 2
1188 2

NEW YORK, TORSDAG — Hela dagen har gått åt till praktiska göromål i samband med en kommande reportageresa (nytt försök efter den som jag blev insnöad ifrån). Att planera en reportageresa är alltid roligt, visserligen, men också nästan alltid stressigt och en aning psykiskt betungande eftersom det alltid finns fler saker att kolla, fler artiklar att läsa och ytterligare personer man borde försöka få tag på kontaktuppgifter till.

Därutöver är det praktiska saker som flygbiljetter, tider, hotellbokning, ibland visum, dokument och annat man ska samla ihop, printa, komma ihåg och fundera igenom. Passet ska med, kontanter tas ut, väskan packas. Resultatet är att åtminstone jag inte blir särskilt effektiv, däremot en smula trött i huvudet. Men som tur är har jag fredagen och bättre delen av lördag på mig också att fixa alltihop.

Nu på kvällen ska jag i alla fall koppla av lite. Råkade, i ett anfall av sentimentalitet, titta in på bloggen och konstaterade att jag för ett år sedan just landat i Miami, Florida, för en annan reportageresa. (Bland annat skrev jag det här ganska fjantiga inlägget om att det fanns internet ombord på planet…) Det var hela 365 dagar sedan, men känns betydligt närmare i tiden. Inläggen från januari 2014 hittar du här. (Vän av ordning undrar förstås om jag fick något vettigt gjort i Miami. Läs här.)

Då, för ett år sedan, hade vi just börjat känna oss lite hemmastadda i New York. Helgen innan hade vi varit i Cold Spring, en bit norrut utmed Hudson, och det var snö och kallt, precis som nu. Vi hade också, dagarna före min Miamiresa, tagit in Broadwaymusikalen Lion King och studerat hangarfartygsmuseet Intrepid på Manhattans västsida.

Det var dagens ganska snömosiga inlägg, nu ska jag kolla lite på tv.

In this article


2 comments

  1. Helena

    Åh Cold Spring med det mysiga Bed&Breakfast-stället! Gjorde vi det i januari alltså? Och musikalen, undrar om vi har missat Broadway-week i år?

  2. Erik

    Ja, synd isf, skulle gärna gå och se nåt mer. Kanske typ 10-11 feb?

Comments are closed.