1214 0
1214 0

NEW YORK. Idag har jag skådat den första Coronet-motorbåten sedan jag kom till USA (min egen båt hemma i Stockholm är en Coronet, om någon undrar vad intresset beror på). Den låg förtöjd i höjd med 79:e gatan på västra Manhattan vid en marina vid Hudsonfloden (läs mer här). Jag tror mig ha identifierat modellen till en Coronet 24 DeLuxe/24 Cabin, alldeles uppenbarligen med dubbla maskiner ombord eftersom den har två drev.

Här har vi flytetyget i Hudson River:

En Coronet 24 DeLuxe i Hudson River.
En Coronet 24 DeLuxe i Hudson River.

Det hela började med att jag skulle kolla in en av Manhattans få småbåtshamnar, Riverside Park Boat Basin, en marina som alltså ligger vid 79:e gatan i en park som heter Riverside Park. Det är en fin liten avlång oas, fast vädret var inte topp idag med blåst rakt in från New Jersey och tidvis duggregn. Jag gick i alla fall från 79:e gatan ned till 50:e ungefär, och passerade bland annat studion där satirshowen The Daily Show med Jon Stewart spelas in:

The Daily Show med Jon Stewart-studion på upper west.
The Daily Show med Jon Stewart-studion på upper west.

Idag annars har jag inte gjort så mycket. H:s kompis M-M däremot har åkt helikopter runt Manhattan – mäkta cool sightseeing som man blir lite avis på. Skulle vara kul någon gång då ekonomin tillåter. Alldeles nyss var vi och käkade thaimiddag på en sylta i grannkvarteret.

Imorgon är det för övrigt helgdagen Veteran’s Day här i USA så jag ska försöka vara så ledig som möjligt. Det gäller att ta seden dit man kommer.

Förresten, har du tråkigt kan du alltid läsa mina nya inlägg på New York-guiden.

In this article