833 0

BORACAY. Det här molniga vädret har förföljt mig en timme söderut från Manilla, till lilla Boracay där jag precis hyrt ett rum. Flygplatsen är en remsa cement bredvid vattnet med en låg bergskedja till höger och en liten fesen stad, by kanske, mitt emot. De lastar av väskorna direkt på plattan och rullar dem 50 meter till en sorts miniterminal där vi turister – inkl danskar och tyskar – står i en skock och ser bortkomna ut. Sen köper man en knippe biljetter som inkluderar en tur med mc-sidovagn till en brygga, där man kliver på en gisten dieseldriven trimaran, som kör skocken över sundet till Boracay.

Efter ännu en tur med en svårt pressad Kawazaki-mc-taxi med mig, ryggan och vad som verkade vara en hel filippinsk familj har jag nu alltså kommit till White Beach, Boracay. The place to be, om man ska tro reklamen. Träffade en kvinna på mc:n som driver bungalowhotellverksamhet här och efter att, av ren princip, ha lyckats skaka av mig de jobbiga månglarna som väntar vid alla bryggor så valde jag hennes ställe. 1500 peso natten, ca 270 kr kanske. Går säkert att hitta billigare om man vill, det gör det alltid.

Hon lärde mig något om vädret – de här molnen är tydligen normala för årstiden. De varmaste månaderna är mars-maj, nu däremot smälter den sibiriska isen, menar hon, och söker sig ner genom det asiatiska flodsystemet och kyler Sydkinesiska sjön. Inte vet jag om det stämmer men det duger för mig som förklaring.

Inte för att det är kallt på nåt sätt, det är behagligt och fläktar en hel del. Men det får gärna bli lite sol några dagar, tack.

Usch, nu hör jag en svensk karl stå och prata i mobil här nedanför. Man kommer inte ifrån att detta ändå är ett turisttillhåll. Jag räknade med att stanna ev upp till en vecka men nu får jag se. Kanske blir fyra-fem nätter. Ska utvärdera alternativen. Och se mig runt lite. Och förstås – bada.

/Erik

0705650021
0706356502

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article