888 2
888 2

NEW YORK. Fredagen har fyllts av jobb och en snabbrunda till mataffären och vinbutiken. Jag lyckades till slut göra en intervju på telefon som jag förberett noga – men som inte spelades in på mitt Samsung fickminne eftersom minnet var slut. Jag trodde jag var förbi den typen av amatörmisstag. Nu har jag i varje fall rensat bland filerna så nästa snack borde fastna som det var tänkt.

 

Nu sedan jag slutat jobba har jag sippat på ett glas Sangre de Toro medan jag lyssnat på två sommarprogram i repris på sr.se, först rockfarfar Jerry Williams och sedan världhälsopedagogen Hans Rosling, känd för sina pedagogiska föreläsningar om tillståndet i världens länder.

Hmm, det märks kanske att man inte är 20 längre när man tillbringar en fredagskväll frivilligt på det sättet. Men Jerry Williams är väldigt underhållande och spelar dessutom i Brooklyn om någon månad. Yepp, vi har biljetter.

Hans Roslings sommarprogram måste höra till det bästa och mest tankeväckande som sänts på Sveriges Radio på väldigt länge. Hans timme i etern är fylld av bra historier – som när han testade färgbilndhet på Fidel Castro – och aha-upplevelser. Rekommenderas för alla som är nyfikna på hur världen fungerar.

Här är länkarna: Jerry Williams och Hans Roslings sommarprogram. Båda spelar dessutom bra musik.

 

I helgen ska det bli regnigt i New York, så det grusar eventuellt mina planer på en tur till The Bronx där jag inte varit tidigare: City Island, ett minisamhälle i västra Bronx som är som en liten stad ute i Atlanten med båtbryggor och små caféer. Det får eventuellt sparas till nåt senare tillfälle med bra väder, att gå på båtbryggor i duggregn är inte fel, men det kan förstås vara bättre.

I övrigt vet jag inte riktigt vad jag ska göra, har inte hunnit tänka ut det. Men det löser sig, det är ju ändå New York jag bor i.

 

PS. För er som eventuellt undrar så är Ikea-madrassen ännu osåld. Jag har sänkt priset till $130. Spread the word…

 

I denna artikel


Delta i konversationen: kommentera här