10897 0

BOCKVIKEN, INGMARSÖ — En skylt ligger mitt i eldstaden på Bockholmen med texten ”All grillning förbjuden”. En björk en bit bort har gulnat i vattenbristen och släpper redan höstgula löv. Det är mitt i supersommaren 2018 och Bockviken — som om jag minns rätt är Trälhavets båtklubbs klubbholme — håller stadiga 25 grader i vattnet. I solen är det över 30. Bara en stilla bris gör det uthärdligt att vara utom skugga någon längre tid.

Ett åskväder drar förbi norröver och mullret hörs på avstånd. Det ligger runt 20-30 båtar i viken och plaskandet av folk som dyker i sjön hörs ideligen.

Efter två dygn på Norra Stavsudda har vi kommit hit för att avnjuta en natt i denna välordnade och närmast perfekta hamn, sånär som på nordlig vind.

Det är andra gången jag besöker Bockholmen, se rapport från augusti 2017 här. I klubbhuset en bit bort ligger lite kvarglömda persedlar som man kan anta stått där sedan midsommarfirandet i juni. Spångar leder mellan holmar och skär så att det går att ta sig runt hela viken på en tiominuterspromenad. En stig leder även in till Ingmarsö by.

Men den är det för varmt för att utforska denna heta julitorsdag. För nu är det ytterligare ett bad som väntar.

In this article