790 0
790 0

Det tycks nu klart att det var ett simpelt tekniskt fel som låg bakom att Googles tjänster på torsdagen låg helt nere i Kina, snarare än en dramatisk intensifiering av bråket mellan Peking och Google om censurering av sökresultat. Den amerikanska sök- och internetjättens alla...

Det tycks nu klart att det var ett simpelt tekniskt fel som låg bakom att Googles tjänster på torsdagen låg helt nere i Kina, snarare än en dramatisk intensifiering av bråket mellan Peking och Google om censurering av sökresultat. Den amerikanska sök- och internetjättens alla funktioner via webb och mobil uppgavs ligga nere i Fastlands-Kina på torsdagskvällen svensk tid.

Bråket mellan Google och Kina tog fart i början av året när Google hotade att sluta censurera sökresultaten i Kina vilket man gjort i några år. Google hotade även att helt dra sig ur den kinesiska marknaden, och trafiken till kinesiska google.cn styrdes om till Googles Hongkong-sida.

Bråket kom olägligt för både USA och Kina, som även är oense om värdet på den kinesiska yuanen och i frågan om Taiwan och Tibet.

Men den infekterades striden tycktes mattas av under våren när det Kalifornien-baserade företaget fick förnyad licens av Peking för att fortsätta sin verksamhet.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
I denna artikel


Delta i konversationen: kommentera här