759 0
759 0

Fritidsresor, som ägs av resekoncernen TUI, garderar sig för Greklands kaotiska ekonomi. TUI uppmanar nu grekiska hotellägare att teckna nya avtal som reglerar situationen för den händelse att Grekland överger eurosamarbetet och börjar använda en ny valuta, rapporterar nyhetsbyrån TT på måndagen. Andra resebolag intar en...

Fritidsresor, som ägs av resekoncernen TUI, garderar sig för Greklands kaotiska ekonomi. TUI uppmanar nu grekiska hotellägare att teckna nya avtal som reglerar situationen för den händelse att Grekland överger eurosamarbetet och börjar använda en ny valuta, rapporterar nyhetsbyrån TT på måndagen.
Andra resebolag intar en mera avvaktande inställning.
– Vi följer utvecklingen. Vi arbetar i nära kontakt med våra samarbetspartner i Grekland och sker någon förändring kommer så kommer vi att vidta de åtgärder som krävs, säger Kajsa Moström, pressinformatör på Apollo, till TT.
Årligen åker över 15 miljoner turister till Grekland, däribland en halv miljon svenskar, enligt TT. Intäkterna från turismen utgör närmare en femtedel av landets BNP och är därmed extremt viktig för ekonomin.
Från svenska resenärer har det än så länge inte märkts någon nedgång i intresset för resor till Grekland, trots att landets ekonomi är nära haveri och Aten skakats av en lång rad ibland våldsamma demonstrationer.
– Ooroligheterna har knappt märkts i de stora turistorterna. Vi märkte inte av någon minskning i somras och vi har just börjat sälja kommande sommars resor och där ligger vi på samma nivå som förra året, säger Peder Hellström, informatör på Fritidsresor, till TT.
Svenska UD avråder inte från resor till Grekland.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
I denna artikel