768 0

LEURA, BLUE MOUNTAINS. Jag har kört mina första mil vänstertrafik i en blå Toyota Corolla med plastig inredning som jag & A hyrde i Sydney i morse. Nu sitter vi på ett thaihak i Leura, uppe i vad som kallas Blue Mountains, ett par timmars körning från stan. Det är en serie raviner, runt en kilometer djup som mest gissar jag, som är grönklädda av djungel och där vandringsleder ringlar sig runt längs bergssidorna. Rent geologiskt gissar jag att stället har en del gemensamt med Grand Canyon men det har jag inga belägg för egentligen. Men de liknar varann, fast det är grönt här, det är det inte i G C.

De tre bergstopparna på bilden, The Three Sisters, tycks vara regionens främsta turistmål. Om jag läste rätt på en skylt där så sträcker de sig 900 meter från dalbotten.

Jag inser för övrigt att jag behöver nya skor, mina slitna gympisar är på väg att duka under. Och de håller definitivt inte måttet på nyårsfesten som vi tydligen ska på, nåt sorts cocktailparty.

Imorgon funderar jag på att behålla bilen och köra till Newcastle, grundad från början för att hantera de allra värsta straffångarna. Men det är som sagt också en stor kolhamn.

Hoppas nu man kan handla skor där, det är lite prio på skorna.

Blue Mountains kan hur som helst rekommenderas, helst ska man nog hänga där iaf ett par dar och åka runt.

Nu kommer vår thaikyckling.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article