1645 0
1645 0

(Uppdaterad) Kvällen söndagen den 14 juni lyfter jag från John F Kennedy Airport med destination Arlanda. Det är rejäl åtgång på biljetterna till och från New York i sommar, priserna är uppressade och många avgångar slutsålda. Åt båda hållen misstänker jag, men i varje fall från New York till Stockholm. Det är väl alla svenskar som ska hem till snapsen och midsommar.

Efter en ganska genomgripande kartläggning så valde jag till slut återigen Norwegian, främst eftersom avgångstiden sent på kvällen är bra. Många andra bolag har avgångar runt kl 15-17, men det funkar inte för mig, jag lär behöva lördagen till att fixa i ordning allt här i lägenheten.

Som jag skrev härom dagen, jag ser inte fram emot att lämna New York, detta är bästa tiden på året. Men jag ser fram emot den svenska sommaren, båten, midsommar och annat skoj, så det tar förhoppningsvis ut varandra.

Midsommardagen 2014, på ett kylslaget Utö.
Midsommardagen 2014, på ett kylslaget Utö.

Fast värmen här i NYC, 25-30 grader under mer eller mindre hela maj, kommer jag att sakna. En snabb sökning på vädret i Stockholm kommande vecka ger regn och 19 grader som bäst (suck):

weather-stockholm-juni15
Det kyliga Stockholm.
In this article


Join the Conversation