1163 1
1163 1

NEW YORK. Lång sovmorgon och envist regn, kan början på den här dagen sammanfattas med. Även om det inte längre är kallt så kan jag inte säga att New York-våren så här långt har imponerat. Jag hade tänkte mig diverse uteaktiviteter, som att ge mig upp i Central Park eller ut till nordöstra The Bronx, men som det nu ser ut så tror jag det får vänta. Så här ser himlen ut just nu:

Den kompakt grå himlen över New York denna lördagsförmiddag.
Den kompakt grå himlen över New York denna lördagsförmiddag.

 

I New York Times idag läser jag ett intressant och lite sorgligt reportage om ett land som jag bryr mig extra om eftersom jag varit där: Bangladesh, där stigande havsnivåer riskerar göra tiotals miljoner bengaler hemlösa. 118 miljoner människor trängs på en yta som New York State, och stora delar av det hamnar under vatten på grund av miljöförstöringar som Bangladesh självt knappast är den främsta orsaken till. Rubriken är välfunnen: ”Borrowed Time on Disappearing Land” (Alltså ungefär: Lånad tid på land som försvinner).

Läs reportaget här. Och läs mina tidiga inlägg om Bangladesh här.

Så här ser uppslaget i tidningen ut:

Bangladesh riskerar översvämmas, New York Times lördag 29 mars. I botten på uppslaget berättas om andra platser som hotas av stigande hav, inklusive två ställen där jag också varit: Fiji och Florida.
Bangladesh riskerar översvämmas, New York Times lördag 29 mars. I botten på uppslaget berättas om andra platser som hotas av stigande hav, inklusive två ställen där jag också varit: Fiji och Florida.

 

Vad mera? Jo, jag har bytt frukostflingor. Vi har ätit samma sort i ett halvår nu. Då och då har jag gjort ett utbrytningsförsök och köpt något annat, men det har hela tiden slutat med återgång till ”Kellogs Low Fat Granola with Raisins”, en förvisso kompetent produkt som står sig väl i konkurrensen på den nordamerikanska frukostflingsmarknaden.

Men igår nere i butiken på 14:e gatan så kände jag mig lite wild n’ crazy och satsade på en utmanare. Nåja, den är från Kellogs också (Kellogs har nästan monopol på det här livsmedelssegmentet) så så värst utmanande är det kanske inte. Men i alla fall, en förändring.

Du kan föra pekaren över bilden och läsa  mer om de två flingsorterna vid de röda duttarna på bilden. Paketet till vänster, Müselix, är det nya.

Varför skriver jag om något så enfaldigt som nya flingor, undrar du kanske. Jo, jag ville testa en webbtjänst som heter Thinglink där man kan lägga in olika typer av information i en bild, som den ovan. Kolla in thinglink.com.

 

Nu regnar det ännu mera. Eller nyss gjorde det det i alla fall, nu avtar det. Men visar inga tecken på att upphöra. Oj, nu ökar det igen.

In this article


1 comment

  1. Helena

    Läs ”Innan floden tar oss”, om Dahka. Den var riktigt bra.

Comments are closed.