1138 0

CALCUTTA. Landade i Calcutta, eller Kolkata som man säger här, för ett par timmar sen. Taxin, en Austin av förkrigsmodell fast ändå ganska nytillverkad tror jag, tog en timme på sig att jobba sig igenom trafiken in till centrum. Eller uppriktigt sagt vet jag inte om det är centrum precis men inne i stan i alla fall. Calcutta är ännu en megastad, men av det jag sett hittills verkar den ändå vara en promenad i parken jämfört med kaoset i Dhaka.

Stort pådrag på alla rikskanalerna nu: en parlamentsledamot vars namn jag inte lyckats uppfatta tog lokaltåget i Bombay (Mumbai) istället för att skjutsas av sina säkerhetsstyrkor. En politisk markering som ska visa att Bombayborna ska ta staden åter från terror och osäkerhet (minns terrordådet på bland annat ett välkänt hotell i stan för något drygt år sedan).
Lokala valutan: 1000 rupees = 160 SEK.
Nu är jag hungrig så jag ska ut och leta reda på nåt käk. Ska träffa en kollega på semester här i Indien, det ska bli kul. Skönt att prata svenska också och bli förstådd ordentligt för en gångs skull, det är man inte van vid efter en veckla i Bangladesh.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article