820 0


Från Newsmill.se

Ulf Nilsson till korrens försvar
Med Israels krig i Gaza överallt i nyheterna, ovanpå krigen i Irak och Afghanistan, och därtill med alla dessa bloggare som levererar den ena sanningen efter den andra om allt mellan himmel och jord, kommer Expressen-veteranen Ulf Nilsson med ett utspel på Newsmill.se till världsreporterns försvar. Resonemanget är enkelt: inga bloggare kan ersätta den reporter som är på plats med ögon, öron och näsa och rapporterar hem om vad som händer. Jag håller helt med.

Inget ont om bloggare och bloggar, men som nyhetskällor betraktade ställer de betydligt större krav på läsaren än en vanlig nyhetssajt eller papperstidning gör. Som SVT:s korrespondent Per Anders Engler konstaterade på tv häromdagen är de journalister som skickas ut proffs, som vet hur man hanterar information, letar upp den och värderar den. Det skulle förvåna om alla de bloggare som tillmätts så stor betydelse i nyhetsflöde och debatt de senaste åren har samma kompetens. Därmed inte sagt att några inte har det.

Vad som däremot är bra med internet och allt vassare mobilnät är de mängder bilder och sms-rapporter som numera slipper ut även från de mest slutna konflikter, som munkarnas uppror i Burma förra året. Nu i Gaza händer samma sak, eftersom Israel inte släpper in journalister.

Nedan: CCTV:s rapport från den 4 januari 2009

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article


Join the Conversation