1187 0
1187 0

UPPDATERAD LÖR 31/1: Kenji Goto rapporterades på lördagen ha halshuggits av ISIS, enligt nyhetsbyråer.

TIDIGARE INLÄGG: Ännu ett drama utspelar sig just nu där jihadistiska Islamiska Staten (IS, också kallad ISIS och ISIL) hotar avrätta två fångar, varav en är japansk journalist vid namn Goto Kenji. Via förhandlingar i Jordanien försöker ISIS få loss en fängslad potentiell självmordsbombare, Sajida al-Rishawi, i utbyte mot en jordanisk stridspilot. Om Kenji ingår i det utbytet – eller om han alls lever längre – är något oklart.

Goto Kenji, 47, med fru och två döttrar i Japan, är en erfaren frilansande krigskorrespondent som tog sig in i Syrien för att bevaka inbördeskriget och lidandet hos det syriska folket. Att han var japan trodde han skulle innebära ett visst skydd mot kidnappning av ISIS, men så blev det inte. Han tillfångatogs i oktober.

Hans familj i Japan ska ha tagit emot det här meddelandet från Goto:

http://youtu.be/rHVg2y5p2Rw

Deadlines har redan kommit och passerats i fallet under januari. Jordanierna säger sig vänta på bevis för att den stridspilot de vill ha loss ännu är i livet innan de fortsätter förhandlingarna med ISIS.

För den som vill veta med om Kenji Goto så har CNN den här historien om honom och hans jobb. Brittiska Independent publicerade nyligen den här artikeln om fallet.

In this article