1128 1
1128 1

NEW YORK, LÖRDAG — Dags för ett vanligt, hederligt blogginlägg. Det blev en arbetsam vecka med allt som pågick i FN så jag är glad att det är lördag. Mindre glad är jag över att ha åkt på en snuva, har legat och hostat i sängen på morgonen. Men det är soligt och 25 grader varmt, så tanken nu i eftermiddag är att kolla in Dumbo Art Festival i Brooklyn, kanske rent av genom en promenad över Manhattan Bridge som leder direkt dit.

I övrigt har det varit väldigt intressant att följa (delar av) arbetet i FN den här veckan. Det resulterade i en hel del artiklar. I måndags, den 22 sept, hade jag den här storyn i tidningen inför FN-veckan här i New York, samt en annan story i SvD Näringsliv om Cybercoms vd som for till FN för att diskutera arbetskraftsinvandring. Sen följde jag upp med en annan ”inför-story”, som det kallas, om det stora klimatmötet i tisdags.

Samtidigt som det pågick så bevakade jag, Ekot, Aktuellt, Aftonbladet och Expressen även statsminister Fredrik Reinfeldts presskonferens i New York där han för första gången kommenterade valet. Jag följde upp klimatmötet med en annan artikel om global koldioxidskatt, samt gjorde en avstickare från FN och rev av en annan story om Kinneviks innehav i Rocket Internet, som ska börsnoteras.

 

Därefter bevakade jag president Obamas session i säkerhetsrådet om ISIS, samt skrev om FN-högnivåmötet i torsdags för att få igång en större hjälpinsats till de eboladrabbade länderna i Västafrika. Ebolakrisen borde förmodligen alla bry sig mera om än vad vi gör, det är verkligen en helt förfärlig situation i Sierra Leone, Liberia och Guinea. Jag tycker att just den storyn slarvades bort ganska rejält på SvD.se, tror tyvärr inte särskilt många läste den.

Till sist rev jag av en grej om internationella ISIS-krigare i Syrien och Irak, samt författade en text om USA:s justitieminister Eric Holder som avgår. Skrev även ett porträtt till SvD Näringsliv som publiceras i nästa vecka. På söndag kommer även ett perspektiv om miljömötet som jag skrev på fredagen.

Så här såg några av artiklarna ut i tidningen och och på nätet:

Bevakning av Obamas manöver i FN för att bygga en starkare allians mot ISIS i Syrien och Irak.
Bevakning av Obamas manöver i FN för att bygga en starkare allians mot ISIS i Syrien och Irak.
Reinfeldt höll pk vid FN-högkvarteret.
Reinfeldt höll pk vid FN-högkvarteret.

fn-uppslag-svd-sept2014

Cybercoms vd till FN för att prata arbetskraftsinvandring.
Cybercoms vd till FN för att prata arbetskraftsinvandring.
Porträtt på USA:s FN-ambassadör, den stridbara Samantha Power.
Porträtt på USA:s FN-ambassadör, den stridbara Samantha Power.

SvD, SvD Näringsliv

USA:s justitieminister Eric Holder avgår.
USA:s justitieminister Eric Holder avgår.

 

Jag får det till sju-åtta artiklar om FN-veckan, plus en hel del annat, så jag tycker att jag förtjänat att få ha en lugn helg.

Nu ska jag ta en dusch och försöka pigga på mig lite. Det pågår som sagt en konstfestival i Dumbo i Brooklyn, ganska rakt över East River från bostaden här på Manhattan. Jag tror jag ska ta med min nya actionfilmkamera och testa den lite där. Kan bli roligt. I övrigt är inte mycket annat planerat den här helgen.

In this article


Join the Conversation