954 0

NEW YORK. Om man nu ojar sig för att det regnar, som jag gjorde igår, som ska man i ärlighetens namn påpeka när det är soligt också – idag har New York visat sig från sin allra bästa sida. Soligt, varmt och vindstilla.

Vi 12:30-tiden begav jag mig uppåt 80:e gatan för att göra en intervju till SvD:s kulturredaktion (bra länge sedan jag skrev något åt kulturen). Vad det handlar om skriver jag mer om senare, men det var en mycket rolig och intressant intervju.

Den här bilden knäppte jag ifrån taxin på väg norrut länge första avenyn, en vy av Queensboro Bridge:

 

Därefter har jag suttit och jobbat med bokföringen och annan administration i säkert bortåt tre timmar, så särskilt mycket mera sol blev det inte – idag. Men fredagen ska bli ännu varmare, 26 grader C har utlovats.

Det är roligt med New York när vädret vänder till det bättre – stan lever upp totalt, folk är gladare, sitter utomhus och käkar glass, allt fungerar lite slappare. New York på vintern kan vara bistrare än den värsta Stockholmsvinter, men å andra sidan finns knappast någon vänligare stad (nåja) när det går mot sommar och värmen återvänder.

 

För övrigt överväger jag att uppdatera min privata dator till en ny MacBook Air med 13 tumsskärm, det har kommit en ny upphottad version ut på marknaden, har jag läst. Och min förra Air är fem år gammal och därmed vederbörligen avskriven ur räkenskaperna. Den funkar dock bra och har det mig veterligen operativsystemet, så är det någon som vill lägga ett bud så är det bara att höra av sig.

Snart är det för övrigt helg! Inga särskilda planer för den här helgen.

In this article