1010 0

FORT LAUDERDALE, TORSDAG — Det vore en överdrift att påstå att det är det fräschaste hotellrum, eller motellrum kanske, jag bott på. Vi talar om ett Days Inn på 1700 West Boward Boulevard i Fort Lauderdale som sett sina bästa dagar. Inte höjdes intrycket av att något rum inte fanns tillgängligt när jag kom vid 19-tiden, trots att det står på en tydlig skylt i lobbyn att tid för incheckning är kl 15. Först efter 50 minuter hade städarna fixat ett rum på andra våningen. Jag antar dock att städpersonalen är riktigt uselt betald, så man får kanske ha överseende med att de inte ger järnet.

TV går förresten inte att titta på eftersom det saknas fjärrkontroll. Det gör mig visserligen inget, men imorgon ska jag ändå be om en.

Fördröjningen innebar dock att jag hann gå och köpa käk, en snabbmatsplejs runt 400 meter österut som sålde stekt fisk i olika varianter. Helt ok, men liksom hotellet är det inte det bästa i klassen direkt.

Nu har jag suttit i sängen och läst på om båtmässan, som ligger 15 minuter med bil härifrån. Steg ett imorgon bitti blir att ta sig dit – det går buss, men då tvingas jag byta på ett ställe, från 40 till 22 om jag minns rätt. Så det kanske får bli en taxi trots allt. Steg två blir att hämta ut min pressackreditering för båtmässan.

Kartan visar var jag bor och vart jag ska:

Sträckan från hotellet till båtmässan.
Sträckan från hotellet till båtmässan.

Kanske borde jag ha valt något hotell som låg en aning närmare hamnen där båtarna ligger, men det hade utan tvekan blivit dyrare. Dessutom var det mesta fullbokat. Och jag kanske kan fundera ut hur bussarna fungerar, så förbaskat svårt ska det väl inte vara att åka buss.

Nu är det snart läggdags, jag är ganska seg faktiskt efter en rätt fullmatad arbetsvecka. Några alster dyker förhoppningsvis upp i bladet i helgen och på måndag.

In this article