1095 0

Kravallerna sprider sig från London till flera städer
Kravallerna och plundringarna i London har pågått i tre dygn och även spridit sig till en rad andra brittiska städer, som Birmingham, Liverpool och Bristol. En man som sköts i en bil i London har avlidit av sina skador. Londonpolisen storsatsar nu för att stoppa kravallerna och har ställt in samtliga semestrar för att få fram tillräckligt med personal inför drabbningarna som väntas fortsätta på tisdagskvällen.

Premiärminister David Cameron avbröt sin semester i Italien för att på plats i London hantera effekterna av kravallerna. ”Är gärningsmännen gamla nog att begå brotten är de också gamla nog att ta straffet”, sa Cameron till pressen från trappan till 10 Downing Street.

Svenska UD hade vid 19-tiden svensk tid inte gått ut med någon regelrätt avrådan från resor till Storbritannien men gick på tisdagen ut med en varning till svenskar som befinner sig i där. Besökare uppmanas vara uppmärksamma och följa nyhetsrapporteringen noga. Organisationen European Tour Operator Association, ETOA, kom i ett uttalande med påståendet att London är i princip säkert att besöka:
”The events have been largely confined to secondary shopping centres in the suburbs,” skriver ETOA.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article