882 2


Vi har kollat in Celebration, Disneys konstgjorda stad som invigdes
1994 strax sydväst om Orlando, granne med Disney World. Värsta gated
communityn. Perfekta gator, dockhus i rader. Små högtalare i buskarna
spelar låg musik. Människorna som bor där köper inte bara ett hem: de
investerar i en livsstil. Själv skulle jag inte stå ut en dag.

Massivt nyhetspådrag där när vi kommer dit. Tampas fotbollslag, Tampa Bay Buccaneers, är på träningsläger och har tagit in på Celebrations stadshotell, meddelar en polis. Fem, sex ob-bussar från lika många tv-kanaler har riggat upp där utanför vid det konstgjorda torget vid den konstgjorda sjön. Stekvarmt. Vi äter lunch. Alex köper glass.

Efter en rejäl felkörning – vi hade för dålig karta – på en timme är vi äntligen på väg mot Miami via Florida turnpike. Betalväg, så vi girar nog av vid kusten och kör interstate sista biten. Blir senare ankomst än vi tänkt.

Har förlängt bilhyran till imorgon också. Orkar vi så blir det koll på
alligatorer i Everglades.

EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article


2 comments

  1. Anonymous

    P1 hade i veckan ett program om sådant boende, där man köper in sig i en livsstil, som du skriver. En mäklare hade visning.

    Ha en fin avslutning på er fantastiskt innehållsrika resa! Mind the beasts in the Everglades! /kiamor

  2. Anonymous

    Nu kollat igenom din internetsida ordentligt från resans början. Och några dagar tidigare har du ju nästan paparazzat mig och kompis G när vi sitter på tvillingarnas längst ut, om din tid stämmer. En annan observation är att Alex sida är sponsrad av ByggMax. Riktigt kul. Savannah verkar trevligt för avkoppling. Ska planera in det någon gång. Se nu till att inte skrämma livet ur dom trevliga aligatorerna. Klappa fint. Har ölen tagit slut?

    /Törstig

Comments are closed.