952 0

Dag 2 Windhoek

Namibias nationalparksmyndighet har sitt kontor längs Independent Avenue mitt i Windhoek. Jag var där idag för att boka up en natts boende i Skeleton Coast, där man likt alla statliga parker i landet inte får köra in utan bokat boende. Bokningssystemet i landet är i världsklass: jag hade skickat en bokninganmälan via internet från Stockholm strax innan jag åkte och när jag klev in på kontoret var allt bokat och klart.

Nu sitter jag och skriver på ett kafé utanför ett tyskt slott (!) uppe på en kulle där jag har utsikt över halva Windhoek. Det är alltid en bra strategi att ta sig upp på en kulle vart man än kommer för att få överblick.

Har i övrigt vandrat runt i stan, bland annat längs Robert Mugabe Avenue och utmed Fidel Castro Street, och fått koll på hur stan hänger ihop. Efter min kopp kaffe och fruktsallad på slottet ska jag vandra åter till guesthouset. Dagens återstående uppgift är att lokalisera hyrbilsfirman.

Åska har mullrat idag också över stan. En liten skur kom, men det är inget direkt tropiskt regn det är fråga om än så länge. Det har vattenbrist i landet så allt vatten är välkommet antar jag. Frisk och trevlig luft blir det också.


Jag uppe vid ett tyskt gammalt slott, numera hotell, vid en kulle.En kvinna med en unge pa ryggen.


Min hemlagade middag.


Middag vid mitt guesthouse.

Tyskarnas slott, numera hotell.


Utsikt over Windhoek, Namibia.
EN RESANDE REPORTERS ÄVENTYR.
http://erikbergin.blogspot.com
In this article