Båtsommaren är igång

826 0
826 0

UPPDATERING 27 MAJ: Båten är i sjön och det mesta fungerar. Har dock problem med fjärrkontrollen till ankarspelet samt bogpropellern som av någon anledning lagt av. Felsökning pågår. Men nu blir det i alla fall en första skärgårdshelg i slutet av maj, ovanligt sent men ändå.

INGARÖ VARV (10 MAJ) — Det drar ihop sig till Båtsäsong 2020: bara ett fåtal dygn kvar till sjösättningen. Can’t wait. Bottenmålningen är avklarad för länge sedan, läckor tätade och en del trä slipat och omlackat. Idag städades hela båten ur. Två nya batterier ska installeras kommande vecka och sedan åker hon i sjön, är planen.

Det står en del saker på listan som ska fixas efter sjösättningen: Träet utanpå båten behöver en fortsatt översyn. En del eldetaljer ska dras om och uppdateras och jag är sugen på att komplettera med en sjökortsdator, i väntan på att vi får pengar över till en riktig sjökortsplotter med nytt ekolod, vilket kräver ny genomföring i skrovet.

Helst skulle jag vilja få till ett kapell på flybridge också, även om väl sommaren 2020 möjligen inte blir lika het som Supersommaren 2018, då det knappt hade gått att sitta däruppe alls. Men ändå, det vore trevligt att kunna sitta i skugga då och då.

En gasslang ska bytas, lite fortsatt fix i ”källaren” under akterdäck återstår och vi ska banne mig slå till på nya madrasser i sovrummet i fören. Men det är sådant man förstås kan göra när hon ligger i sjön.

Status just nu ser ut så här:

Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
Foto: Erik Bergin
In this article