893 0
893 0

Fler än en gång det senaste dryga året har det inträffat att jag rapporterat om händelser som inte har direkt med USA eller New York att göra, eller inte inträffat ens någonstans i närheten av USA. Så var det exempelvis med krisen i Ukraina, i samband med terrorattentatet mot satirtidningen Charle Hebdo i Paris och även delvis vid det svenska ubåtslarmet i Stockholms skärgård hösten 2014.

Anledningen är ofta krasst personalpolitisk – tack vare tidsskillnaden är jag i vaken (om än på kvällen) när resten av redaktionen gått hem och lagt sig. Det finns också en allt större vilja från tidningar, inte bara SvD, att ha livebloggar igång mer eller mindre dygnet runt vid stora nyhetshändelser, vilket motiverar att ha mig sittande och blogga borta i New York om saker som inte i sig tillhör mitt bevakningsområde.

Fredagen den 6 mars tog strejken hos Norwegians piloter slut, en nyhet de hade svårt att hantera från Stockholm eftersom den kom så sent på dagen. Återigen rapporterade jag om saken. Läs här.

Så här såg det ut i tidningen:

Artikeln om strejkstoppet i SvD Näringsliv den 7 mars 2015.
Artikeln om strejkstoppet i SvD Näringsliv den 7 mars 2015.
In this article


Join the Conversation